Betalningsalternativ

Som kund till ePARK har du möjlighet att betala via bankkort, kreditkort eller faktura beroende på vilken typ av parkeringsbiljett du köpt. Är parkeringsbiljetten köpt i vår app sker betalning alltid mot bank- eller kreditkort till privata kunder. Har du köpt din parkeringsbiljett med SMS kan du även betala ditt köp med e-postfaktura eller pappersfaktura.

Fakturabetalning vid SMS-parkering

I samarbete med Arvato Finance AB erbjuder vi betalning med faktura när du köper en parkeringsbiljett per SMS med oss. För att kunna betala med faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Vid köptillfället gör Arvato en enklare kreditkontroll. Om du mot förmodan inte kan bli erbjuden att betala med faktura kan du välja att betala med annat betalningsalternativ som erbjuds vid köptillfället.

Om du väljer att betala med faktura överlåter vi fordringarna till Arvato, som fakturerar dig månadsvis avseende föregående månads parkeringsavgifter. Fakturan skickas till den mailadress du har angett. Om ingen mailadress är angiven skickas fakturan istället till din folkbokföringsadress. Om fakturan skickas med post tillkommer en faktureringsavgift om 25 kr.

Betalningsvillkor för fakturabetalning är 14 dagar. Vid betalningsdröjsmål tillkommer dröjsmålsränta med 24 % per år och du får också en betalningspåminnelse för vilken en påminnelseavgift om 60 kr tillkommer, i enlighet med svensk lag.