Betala enkelt med mobilen i Boden

P-skiva

I Boden är det fri parkering på de flesta kommunala parkeringsytor och regleras i tid på dagarna med hjälp av parkeringsskiva, p-skiva. ePARK är en mobil app för betalning av din parkeringsavgift. Appen kan användas som digital p-skiva på kommunal gatumark (kontrollera i appens karta för att se vilka parkeringar du kan använda appen på). För att använda p-skivan behöver du inte koppla ett betalkort.

Korttidsparkering

I appen kan du starta, stoppa och förlänga din parkering. Betalningen sker med ditt betalkort via DIBS säkra betallösningar. Betalkortet ansluts via appen. Inga kortuppgifter lagras hos ePARK.

I parkeringshuset Cedern är det avgift och det ingår motorvärmare.

Digitala tillstånd

Till Landstingsfastigheters parkeringar på Garnis kan besökare och hyresgäster till fastigheten köpa digitala motorvärmarbevis per dag.  Fastighetens hyresgäster kan även köpa dessa tillstånd säsongsvis.

Hur gör jag?

Här finns beskrivning på hur du gör för att använda ePARK-appen.

Börja med att välja skriva in "regnr". Välj sedan "Stad" (om gps-navigering av någon anledning inte hittat rätt). Därefter väljer du någon av de produkter som finns tillgängliga för just din stad. När du har genomfört köpet så skapas en giltig digital biljett som parkeringsvakterna ser i sin handenhet. Du kan alltid se dina kvitton i menyn uppe till vänster under "Historik/Kvitton".

På denna sida beskriver vi fler ePARK-tips för att du ska komma igång med vår tjänst.

P-skiva

 1. Välj parkeringszon "P-skiva x tid" (Viktigt att välja den tidsbegränsning som står angivet på skyltarna oavsett om du ska parkera kortare tid)
 2. Klicka på "Gå vidare" och ange en giltig e-postadress
 3. Klicka på "Skapa biljett"

Korttidsparkering
– P-hus Cedern

 1. Välj parkeringszon ”P-hus Cedern…”
 2. Ange hur lång tid du vill parkera, klicka på ”Gå vidare och betala”
 3. Ange e-postadress, pinkod, välj betalkort och klicka på ”Betala”

Garnis Motorvärmarbevis dygn

 1. Välj parkeringszon ”Garnis Personal Mv…”
 2. Klicka på ”Gå vidare och betala”
 3. Ange e-postadress, pinkod, välj betalkort och klicka på ”Betala”

Garnis Motorvärmarbevis säsong

 1. Gå in i menyn uppe till vänster och välj ”Butik”
 2. Välj P-tillstånd ”NLL MV-Bevis Garnis…” och klicka på ”Köp nu”
 3. Ange e-postadress, pinkod, välj betalkort och klicka på ”Betala”
 4. Fyll i det Regnr. parkeringskortet ska gälla för, klicka sedan på knappen ”Aktivera”

Flytta parkeringstillstånd

 1. Klicka på menyn uppe till vänster, välj ”Parkeringstillstånd”
 2. Klicka på ”Avaktivera”
 3. Klicka därefter på ”Aktivera” och ange det nya registreringsnumret parkeringskortet ska gälla för, klicka på ”Slutför”

Ladda ner appen gratis

Appen finns att ladda ner gratis på Google Play, AppStore och Windows Phone Store. eparkera.se/app Appen är plattformsoberoende och går även att använda från en vanlig dator, mobiltelefon eller surfplatta via valfri webbläsare eparkera.se

Skapa konto

Öppna upp appen och klicka på knappen "Skapa konto". Det går även att gå via menyn (uppe till vänster) och välja "Kortregistrering". Skriv in din e-postadress, telefonnummer och välj en pinkod.

Registrera betalkort

Gå sedan vidare för att registrera dina kortuppgifter till tjänsten. Tänk på att ditt betalkort måste vara öppet för internetköp under själva registreringsprocessen.