Betala enkelt med mobilen i Skellefteå

ePARK är en mobil app för betalning av din parkeringsavgift. På alla kommunens parkeringar betalar du din parkering snabbt, enkelt och säkert direkt i mobilen. Inga extra avgifter eller abonnemangskostnader tillkommer.

Korttidsparkering

I appen kan du starta, stoppa och förlänga din parkering. Betalningen sker med ditt betalkort via DIBS säkra betallösningar. Betalkortet ansluts via appen. Inga kortuppgifter lagras hos ePARK.

P-passet

P-passet är ett digitalt parkeringstillstånd som privatpersoner kan köpa för att billigt och bekvämt parkera under ett helt år. Om din parkeringstid överskrider P-passet (2 h/dygn) kommer din parkering att ticka på per automatik till ordinarie taxa. Du behöver alltså inte oroa dig för att glömma fylla på parkeringen.

Läs mer om P-passet på Skellefteå Kommuns webbsida.

Viktig information! Skellefteå kommun har beslutat att det digitala P-passet försvinner fr.o.m. den 2018-06-30. Detta innebär att P-passet inte längre kommer finnas tillgängligt att köpa i ePARK-appen efter det datumet. P-pass köpta före den 2018-06-30 är giltiga som vanligt i ett års tid trots att de inte längre går att köpa i appen. 

Hur gör jag?

Här finns beskrivning på hur du gör för att använda ePARK-appen.

Börja med att välja skriva in "regnr". Välj sedan "Stad" (om gps-navigering av någon anledning inte hittat rätt). Därefter väljer du någon av de produkter som finns tillgängliga för just din stad. När du har genomfört köpet så skapas en giltig digital biljett som parkeringsvakterna ser i sin handenhet. Du kan alltid se dina kvitton i menyn uppe till vänster under "Historik/Kvitton".

På denna sida beskriver vi fler ePARK-tips för att du ska komma igång med vår tjänst.

Parkeringsinformation

Mer information om var och hur du parkerar på kommunens parkeringar i Skellefteå hittar du på Skellefteå Kommuns webbplats.

Mer information om P-passet du på Skellefteå Kommuns webbplats.

Korttidsparkering

  1. Välj parkeringszon "..."
  2. Ange hur lång tid du vill parkera, klicka på "Gå vidare och betala"
  3. Ange e-postadress, pinkod, välj betalkort och klicka på "Betala"

P-passet

  1. Klicka på knappen ”köp P-passet”
  2. Välj önskad produkt ”P-passet”
  3. Betala genom att ange din e-postadress och pinkod.

Ditt P-pass aktiveras automatiskt när du sätter igång
din parkering via ePark-appen.

Ladda ner appen gratis

Appen finns att ladda ner gratis på Google Play, AppStore och Windows Phone Store. eparkera.se/app Appen är plattformsoberoende och går även att använda från en vanlig dator, mobiltelefon eller surfplatta via valfri webbläsare eparkera.se

Skapa konto

Öppna upp appen och klicka på knappen "Skapa konto". Det går även att gå via menyn (uppe till vänster) och välja "Kortregistrering". Skriv in din e-postadress, telefonnummer och välj en pinkod.

Registrera betalkort

Gå sedan vidare för att registrera dina kortuppgifter till tjänsten. Tänk på att ditt betalkort måste vara öppet för internetköp under själva registreringsprocessen.