Betala enkelt med mobilen i Uppsala

ePARK är en mobil app för betalning av din parkeringsavgift. På alla kommunens parkeringar betalar du din parkering snabbt, enkelt och säkert direkt i mobilen. Inga extra avgifter eller abonnemangskostnader tillkommer.

Korttidsparkering

I appen kan du starta, stoppa och förlänga din parkering. Betalningen sker med ditt betalkort via DIBS säkra betallösningar. Betalkortet ansluts via appen. Inga kortuppgifter lagras hos ePARK.

Boendeparkering

Alla får parkera på boendeparkeringar, oavsett om de har tillstånd eller inte. Du som bor i ett område med boendeparkering kan ansöka om ett tillstånd som gör att du får parkera under längre tid och betala lägre avgift. Läs mer på Uppsala Parkerings AB.  I ePARK-appen kan ni sedan betala och få digitala tillstånd. Det går att köpa dygnsbiljetter (köps via zonlistan) eller längre perioder (köps i butiken i menyn uppe till vänster).

Hur gör jag?

Här finns beskrivning på hur du gör för att använda ePARK-appen.

Börja med att välja skriva in "regnr". Välj sedan "Stad" (om gps-navigering av någon anledning inte hittat rätt). Därefter väljer du någon av de produkter som finns tillgängliga för just din stad. När du har genomfört köpet så skapas en giltig digital biljett som parkeringsvakterna ser i sin handenhet. Du kan alltid se dina kvitton i menyn uppe till vänster under "Historik/Kvitton".

På denna sida beskriver vi fler ePARK-tips för att du ska komma igång med vår tjänst.

Uppsala Kommun
Uppsala Parkerings AB

Parkeringsinformation

Mer information om var och hur du parkerar på kommunens parkeringar i Uppsala hittar du på Uppsala Parkerings ABs och Uppsala Kommuns webbplatser

Korttidsparkering

  1. Välj parkeringszon "..."
  2. Ange hur lång tid du vill parkera, klicka på "Gå vidare och betala"
  3. Ange e-postadress, pinkod, välj betalkort och klicka på "Betala"

Köp parkeringstillstånd

  1. Klicka på ”Butik” i menyn (uppe till vänster)
  2. Välj önskad produkt, klicka på ”Köp nu”
  3. Ange e-postadress, pinkod, välj betalkort och klicka på ”Betala
  4. Nu får du ett kvitto på att du köpt ett parkeringstillstånd
  5. Klicka på knappen ”Aktivera” för att ange reg.nr på det fordon som parkeringskortet ska gälla för, klicka på ”Slutför”

Ladda ner appen gratis

Appen finns att ladda ner gratis på Google Play, AppStore och Windows Phone Store. eparkera.se/app Appen är plattformsoberoende och går även att använda från en vanlig dator, mobiltelefon eller surfplatta via valfri webbläsare eparkera.se

Skapa konto

Öppna upp appen och klicka på knappen "Skapa konto". Det går även att gå via menyn (uppe till vänster) och välja "Kortregistrering". Skriv in din e-postadress, telefonnummer och välj en pinkod.

Registrera betalkort

Gå sedan vidare för att registrera dina kortuppgifter till tjänsten. Tänk på att ditt betalkort måste vara öppet för internetköp under själva registreringsprocessen.