ePARK tipsar – kom igång med vår tjänst

Biljettköp

När du ska köpa en biljett börjar du med att skriv in det regnr som biljetten ska gälla för. Stadsvalet är ofta förvalt då den känner av din telefons gps-position. Om stad inte stämmer så väljs det i nästa steg. Därefter är det dax att välja parkeringszon. Det kan göras på två sätt, ”Ange zonkod” eller ”Välj på karta”.

Start av parkering

Ange zonkod eller välj på karta, välj i rullmenyn hur länge du vill parkera och klicka på Starta parkering. När du återkommer till bilen öppnar du upp appen och klickar på Avsluta parkering. Då betalar du för den tiden du stått parkerad.

Serviceavgift samt minimiavgift kan tillämpas.

Långtidsbiljetter och parkeringstillstånd

Ibland finns det även möjlighet att köpa biljetter för längre tid, vanligtvis 1-7 dygn eller upp till en månad. För att köpa dessa biljetter väljs ”Långtid”. Dessa biljetter gäller för det regnr som du väljer att köpa biljetten till. Går inte att flytta mellan olika bilar.

Ibland finns det biljetter som är ett parkeringstillstånd. Det kan finnas för specifika parkeringar eller zoner. Kolla vilka tjänster vi erbjuder i din stad. Ett parkeringstillstånd köps i butiken som finns i menyn uppe till vänster. Parkeringstillståndet kan flyttas mellan bilar genom att avaktiveras och aktiveras.

Se dina pågående och utförda parkeringar

I menyn uppe till vänster under ”Historik / Kvitton” kan du se dina parkeringar. Du kan även välja att ladda hem ett kvitto som pdf genom att klicka på knappen ”Skicka kvitto”. Klicka på knappen ”Månadssammanställning” för att ladda hem en pdf med samlade parkeringar månadsvis. Denna funktion är helt kostnadsfri!

Mitt konto

Klicka uppe i menyn till vänster och välj ”Mitt konto”. Här administrerar du dina kontouppgifter såsom e-post, lösen, telefonnummer, samt land och språk.

Under mitt konto och betalningsmetoder ändrar du betalsätt för dina parkeringar.

Kortuppgifter: När du fått nytt betalkort behöver kortuppgifterna uppdateras, annars fungerar inte betalningen av biljetterna.

Telefonnummer: Fyll gärna i ditt telefonnummer om vi behöver kontakta dig.

Land/Språk: Vi finns i flera länder samt att appen är översatt till några olika språk. Appen väljer automatiskt språk efter telefonens språkinställning. Vill du välja ett annat språk än telefonens inställning kan du göra det under ”Mitt konto”.

Betalsätt

Du kan välja betalsätt direkt i appen genom att klicka på Meny, Mitt konto och Betalsätt. Vi erbjuder smidiga betalningar via faktura eller kort!

Ladda ner appen gratis
Skapa konto
Registrera betalkort